section-2820746

Tanácsok kisgyermekes szülőknek

A Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai bemutató 2021 nyarának egyik legizgalmasabb, leglátványosabb – és leghangosabb – rendezvénye lesz, ahol reményeink szerint minden résztvevő, de különösen a gyermekek életre szóló élményeket gyűjthetnek majd.

A felhőtlen szórakozásnak természetesen semmi sem szab majd határt, ugyanakkor a biztonságos kikapcsolódás érdekében az alábbiakban összegyűjtöttünk pár jótanácsot, amit érdemes megfogadni, ha gyermekikkel látogatnak ki az eseményre.

A rendezvényre való belépés feltétele, hogy a 18 éven felüliek érvényes COVID-19 védettségi igazolvánnyal, vagy orvos által kiállított oltási igazolással rendelkezzenek, amelyet belépéskor fel kell mutatni. A 18 éven aluli gyermekek egészségi állapotáért a szülő vállal felelősséget.

custom-upload
custom-upload
custom-upload

Ugyanakkor szeretnénk felhívni a figyelmüket arra, hogy a 18. életévüket be nem töltött gyermekek csak nagykorú, cselekvőképes kísérővel léphetnek be a rendezvény helyszínére és tartózkodhatnak ott. A 10. életévüket be nem töltött gyermekek a rendezvényt ingyenesen látogathatják, ugyanakkor a 0 forintos, gyermek belépőjegyet számukra is meg kell váltani elővételben, a jegy.hu/repulonap2021 oldalon, és belépéskor az ő azonosításukat szolgáló igazolványt se felejtsék otthon!

A rendezvény jellegéből adódóan nagy hanghatásra kell számítani, így gyermekeik védelme érdekében használjanak füldugót vagy méretben megfelelő hallásvédő fültokot.
Ugyan a kijelölt parkolók és a rendezvény helyszíne között a rendezők által biztosított, térítésmentes, oda-vissza közlekedő buszjáratokat igénybe vehetik a látogatók, de a Repülőbázis területén nagy távolságokra kell számítani. Arra az esetre, hogy ha nem bírnák gyalog a nagy távok megtételét, lehetőség van a lábbal hajtható műanyag kismotor behozatalára. Ugyanakkor felhívjuk figyelmet arra, hogy a nagy tömegben a kismotorral a lábak között cikázva könnyebben el tud veszni a gyeremek, ezért kérjük a szülők kiemelt figyelmét. 

A nagyobb gyermekek és felnőttek által használt kerékpár, (elektromos) roller, segway (vagy egyéb hasonló eszköz) behozatala viszont nem engedélyezett! A rendezvény területére széket (kivéve a kicsi, háromlábú ülőke), napozósátrat behozni tilos, ugyanakkor a fáradt lábak megpihentetését segítendő, készülhetnek pléddel, amit leterítve, a fűben megtudnak majd pihenni. Továbbá azt javasoljuk, hogy a rendezvényre kényelmes talpú, megfelelő szellőzést biztosító lábbeliben érkezzenek. A füves és betonos felületek váltakozása miatt javasoljuk, hogy kerüljék a vékony pántos, puha talpú cipőket, amelyek helyett a lábfejet erősen, stabilan tartó cipők használatát részesítsék előnyben.
Kiemelten fontos, hogy a látogatók elől elkordonozott, elzárt vagy üzemi területekre a belépés tilos! A kiállított eszközöket, tárgyakat elkerítő kordonok mögé menni balesetveszély miatt szintén tilos, kérjük, ezeken a helyeken fokozottan figyeljenek gyermekeikre.
A Rendezvényre bevihető a külső helyszínen vásárolt élelmiszer, alkoholmentes ital, a személyes szükségletek kielégítéséhez észszerűen szükséges mennyiségben. De felhívjuk a figyelmüket arra, hogy 25 liternél nagyobb űrméretű hűtőláda a Repülőbázis területére nem hozható be. Gyermekeik számára készüljenek könnyű, nem romlandó rágcsálnivalóval, olyannal, amit szeretnek, és szívesen fogyasztanak.
A rendezvényre szóló belépőjegy az érvényesség napján egyszeri alakalommal biztosít lehetőséget a belépésre. Kérjük, ezt figyelembevéve készítsék össze a maguk és gyermekeik számára szükséges felszerelést, ne rontsa el a programok élvezetét egy, a távoli parkolóban maradt játék.

custom-upload
custom-upload
custom-upload

Kérjük, hogy használják a gyermekek ruházatán a rendezők által, a belépés során, a 10 éven aluli gyermekek számára biztosított azonosítót is. A matricát látható helyen viseljék a gyermekek, és azon mindenképpen tűntessék fel a gyermekek nevét és a kísérő telefonos elérhetőségét. Javasoljuk, hogy emellett legyen felírva a szülő neve és telefonszáma egy olyan papírra is, ami a gyermek ruhájának zsebében, hátizsákjában van. Mindezeket arra az esetre, ha véletlenül elveszítenék egymást a tömegben. Ha ez megtörténik, akkor sincs ok a pánikra
A rendezvény területén számos ponton lesznek rendezők, katonák. Kérjük, hogy mielőtt megérkeznek az eseményre, hívják fel gyermekeik figyelmét arra, hogy ha nem találják hozzátartozóikat, akkor menjenek oda egy katonaruhában lévő bácsihoz, nénihez, mutassák meg nekik a ruhájukon található matricát, vagy ha azt esetleg elhagyták, akkor adják oda neki a szüleik elérhetőségét tartalmazó kártyát, cetlit, karkötőt, és ne izguljanak semmi felől, Önök hamarosan értük jönnek majd.
Kérjük, hogy mind a maguk, mind a gyermekeik számára készüljenek a bőrtípusuknak megfelelő faktorszámú naptejjel, javasoljuk, hogy használjanak a babakocsikon árnyékolót, a nagyobb gyermekek pedig viseljenek napvédő kalapot vagy sapkát. A kalap egyértelmű kiegészítője legyen az UV-szűrős napszemüveg, amely szemeik védelmén túl, a nappal szembeni programokat is jobban élvezhetővé teszi majd.
De a bőr és a szem védelmén túl nem szabad megfeledkezni a megfelelő hidratációról sem, ezért kérjük, hogy fokozottan figyeljenek vízfogyasztásukra. A gyermekek különösképpen hajlamosak arra, hogy a sok élmény és inger mellett megfeledkezzenek az ivásról!

Az időjárás augusztus ellenére bármikor megtréfálhat minket, így azt tudjuk ajánlani, hogy az esőkabát, a babakocsihuzat semmiképpen se maradjon otthon. A rendezvényre esernyőt, napernyőt behozni nem lehet.
Akár napsütés lesz, akár nyári zápor, a szúnyogokkal, kullancsokkal mindenképpen érdemes számolni, így azt tanácsoljuk, hogy rovarok elleni riasztó spray legyen alaptartozéka a hátizsákjuknak.
Azonban a körültekintő felkészülés mellett is bármikor történhetnek balesetek. Természetesen lesz elsősegélynyújtó pont a rendezvény területén, de javasoljuk, hogy pár darab sebtapaszt, esetlegesen allergiagyógyszert készítsenek be utazás előtt a táskájukba, amely táska pakolás szempontjából mindenképpen legyen praktikus, könnyen viselhető. Tanácsoljuk, hogy váltóruhával, időjárásnak megfelelő, réteges ruházattal, kisebb gyermekek számára 1-2 játékkal mindenképpen készüljenek.
Amennyiben a rendezők a rendezvény helyszínének kiürítését rendelik el, kérjük őrizzék meg nyugalmukat, hagyják el a veszélyes területet, és gyermekeikre különösen figyeljenek oda, hogy ne vesszen el a tömegben!

Kívánjuk, hogy érezzék nagyon jól magukat, gyűjtsenek élményeket, új barátokat, ismerősöket, hiszen ez lesz az a rendezvény, amiről még az unokáiknak is mesélnek majd!

A repulonap2021.hu weboldala sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése érdekében.