section-8a6ed8a

Covid információk

A koronavírus harmadik hullámát ugyan sikerült letörni, de a járványnak még nincs vége.

A Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató ideje alatt, a rendezvény területén a mindenkor érvényes járványügyi szabályok a mérvadók. Ezek értelmében a rendezvényt csak a védettségüket igazolni tudók látogathatják.

A rendezvény programjainak többsége szabadtéren zajlik, ezeken a helyszíneken nem kötelező a maszk viselése.

Emellett kiemelten fontos, hogy a rendezvényen, a társas érintkezések alkalmával továbbra is fokozotton figyeljenek a higiéniás előírások betartására.
A koronavírus, az influenzához hasonlóan cseppfertőzéssel terjed, tehát a köhögéssel, a tüsszentéssel, a kilégzéssel kerül a levegőbe. Annak a kockázata, hogy tünetmentes betegektől kapja el a betegséget, viszonylag alacsony, ugyanakkor nem kizárható.

Éppen ezért, zárt terekben, vagy ott, ahol nem tartható a 1,5 méteres távolság, javasolt a maszk HELYES viselése. Figyeljen arra, hogy a maszk az orrot és a szájat is teljesen fedje, az archoz a lehető legjobban illeszkedjen. Felhelyezés után feleslegesen ne érjen hozzá vagy az arcához.

Amennyiben köhögési vagy tüsszentési ingere van, takarja el az orrát és száját egy zsebkendővel, és azt használja. Ezt követően ne feledkezzen meg az alapos kézmosásról sem. Kiemelt jelentőségű, hogy alaposan és gyakran mosson kezet! Lehetőleg szappanos vízzel vagy legalább 60% alkoholtartalmú kézfertőtlenítővel tisztítsa meg kezeit!

A megelőzéshez elengedhetetlenek a megfelelő óvintézkedések betartása, de ezek mellett az immunrendszere erősítésével is hozzájárulhat a járvány megfékezéséhez. Az 500 fő feletti szabadtéri rendezvényeket csak koronavírus ellen védett személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak látogathatják.

A 266/2021. számú kormányrendelet szerint a védettségi igazolvány felmutatásával egyenértékű, ha az érintett a koronavírus elleni védettségét a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. kormányrendelet szerinti védőoltást igazoló applikációval igazolja.

A védettség igazolása során érvényes, fényképes igazolvány is elkérhető a személyazonosság igazolására. A látogatók igazolványban, applikációban látható adatait semmilyen módon nem rögzítik a szervezők.

A jogszabály értelmében a rendezvény szervezője az igazolvány meglétét a belépéskor köteles ellenőrizni, és aki nem rendelkezik védettségi igazolvánnyal, vagy a védettséget igazoló egyéb okmánnyal, attól a belépést meg kell tagadnia, függetlenül attól, hogy az érintettnek van-e érvényes belépőjegye.

Kérjük, hogy a jegyvásárlás idején vegyék figyelembe, hogy a rendezvények látogatásának szabályai a jegyvásárlás és a rendezvény időpontja között is megváltozhatnak a kormányzati intézkedések függvényében.

A fenti néhány egyszerű szabály betartásával jelentősen csökkentheti az esélyét annak, hogy elkapja a fertőzést. Vigyázzunk egymásra!

A repulonap2021.hu weboldala sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése érdekében.